Gledališko-recitatorska in lutkovna skupina

VODENJE-POVEZOVANJE KULTURNIH PRIREDITEV

Na Polšniku imamo veliko različnih talentov. In mnogo od teh je tudi gledališčnikov in recitatorjev. Povezovanje prireditev večkrat nadgradimo z gledališkimi vložki. Sami pišemo scenarije za koncerte glasbenih skupin, za novoletno prireditev, za prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ob dnevu žena oz. materinskem dnevu ...

Leta 2010 smo se doma in v Lukovici predstavili z glasbeno-gledališko predstavo Radost in veselje v polhovi deželi.

GLEDALIŠKE PREDSTAVE

V preteklosti je bilo uprizorjenih kar nekaj gledaliških iger

-prva po drugi sv. vojni - Njega ni (pod kozolcem v Tepah) potem pa še: Divji lovec, Razvaline življenja, Domen, Deseti brat, Tri neveste, V izgnanstvo, Vesela zgodba o žalostni princesi, OdpovedVdova Rošlinka, Jurij tepček, osramočeni zakonski mož, Deček z dvema imenoma, Pri Belem konjičku, Matiček se ženi, V soboto dopoldne,  Mati, Kolesa teme, Bosa v parku, Poročil se bom s svojo ženo, Našli so se, Pričarani ženin, Če mame ni doma, Kako razveseliti mamo, Triglavska roža in zadnja, v letu  2008, uprizorjena posodobljena verzije igre Bosa v parku.

LUTKOVNE PREDSTAVE

V letu 2009 so starši polšniških otrok ob prihodu Božička prvič uprizorili lutkovno predstavo z naslovom: Sneženi mož išče sneženo ženo.

Sledile so še:

2010 - Žabec in njegovo srce

2011 - Sapramiška

2012 - Čarobno božično drevo (avtorice Mateje Sladič-Vozelj)

Če potrebujete scenarij za kakšno prireditev, nas lahko kontaktirate in se bomo dogovorili za sodelovanje (041-992-143).